Hrana koja može smanjiti vaš libido

Hrana koja utice na potenciju

Zasto morate paziti na ishranu

Na naše seksualne sposobnosti veliki uticaj ima hrana i piće koje unosimo u organizam. Iako uživamo u njihovom ukusu, određene namirnice smanjuju želju za seksom. Sledi osam najopasnijih. Ukoliko želite da sačuvate seksualne moći, zaobilazite ih u širokom luku.

Oprezno sa hranom pre seksa

GAZIRANI SOKOVI
Veštački zaslađivači u gaziranim sokovima imaju štetne posledice na naše telo. Sprečavaju lučenje serotonina, dovode do glavobolje, ćutljivosti i anksioznosti. U takvom stanju teško da će se javiti želja za seksom.

SLANINA
Visok procenat soli i veštačkih aditiva, previše natrijuma i kalijuma u u slanini, izaziva povišen krvni pritisak koji ometa protok krvi u genitalijama. Pored slanine negativne efekte ima i supa iz kesica. Cirkulaciju možete da poboljšajte unosom vode.

ALKOHOL
Male količine alkoholnih pića smanjuju stres i čine da se osećamo seksipilnijim. Međutim, sa njihovim unosom ne treba da se preteruje. Prevelika konzumacija sprečava oslobađanje testesterona koji je potreban za erekciju muškaraca. Trrik je u tome da se zaustavite posle nekoliko pića.

BRZA HRANA
Pljeskavice, pice i pržena piletina prepune su kalorija, zasićenih masti i aditiva, ali i podižu nivo insulina u krvi. Prevelika količina ove supstance loše utiče na seksulanu sposobnost ljudi i ugrožava funkciju jajnika. Zato izbacite štetne masti iz ishrane i orgazam neće izostati.
Kakvi smo u seksu, zavisi od toga šta jedemo

SIR
Male količine sira deluju ako afrodizijak, međutim, povećan unos ovog mlečnog proizvoda stvara nered u organizmu i čini nas neraspoloženim.

KAFA
Ljubitelji kafe moraju da uspore sa unosom svog omiljenog napitka. Kofein ima ogroman uticaj na nadbubrežne žlezde. Ukoliko preteramo sa njegovom konzumacijom, bićemo zabrinuti i uznemireni, bez energije i seksualne želje. Kafu je najbolje zameniti vodom.

PASULJ
Istraživanja pokazuju da pasulj, posebno onaj sa dodatkom soje ,sadrži fitoestrogena jedinjenja koja imitiraju dejstva horrmona estrogena. Zbog toga on ometa normalnu funkciju endoksinog sistema. Nered sa hormonima negativno na naše raspoloženje i motivaciju za seksom.

CRVENO MESO
Nemojte preterivati sa crvenim meso. Ukoliko je ono često na vašem tanjiru, osećaćete se sporo i vaša cirkulacija će biti usporena. Niko ne želi da zbog digestivnih problema zaspi oko 21 sat. Umerene količine pak nisu štetne. Cin prisutan u ovoj vrsti mesa pozitivno utiče na vaš libido.

Ukoliko želite da probate i neke preparate za potenciju, to možete pogledati ovde – preparati za potenciju.

Ostavite odgovor