Hrana za bolju potenciju

Hrana za bolju potenciju

Seksualno uzbuđenje u velikoj meri mogu da poboljšaju pojedine namirnice. Trebalo bi da naučite šta je poželjno da stavljate u usta neposredno pre seksa.
Namirnice koje pomažu da se pokažete kao vrlo potentan muškarac i svojoj dragoj priuštite jošbolji i vatreniji seks, poznatije su kao afrodizijaci. Ima ih dosta, a mi vam donosimo spisak onih pomoću kojih ćete znatno poboljšati performanse u krevetu.
Međutim, koliko god pojedine namirnice znaju da vas uzbude, pojačaju i produže strast, toliko neke mogu da vas spuste i potpuno vam ugase seksualnu želju. Kako biste bili siguri da jedete prave stvari, informišite se i o namirnicama koje bi trebalo da izbegavate.

Beli luk

Beli luk sadrži alicin, komponentu koja smanjuje hormon stresa, kortizol. „ Kortizol se bori sa testosteronom za mesto unutar ćelije mišića.“, tvrdi nutricionista Alan Gordon. Suzbijte kortizol i tako omogućite pobedu testosteronu. Beli luk je moćniji kada nije termički obrađen. 

Losos

Losos sadrži omega 3 masne kiseline koje pomaže u smanjenju nivoa LDL (lošeg) holesterola. Takođe, ova riba dugoročno obezbeđuje potrebnu
energiju i poboljšava kvalitet sperme.

Med

Za dodatnu akciju u spavaćoj sobi jedite med. On sadrži mineral bor, koji je povezan sa visokim nivoom testosterona. Med je, takođe bogat azot-monoksidom, kaže Gordon. „ ključ je u pročišćavanju krvnih vena koje stvaraju erekciju. 4 kašičice meda podižu nivo azot-monoksida i do 50%.

OSTRIGE

Ostrige su pune minerala cinka i vitamina B6, koji su od vitalnog značaja za lučenje testosterona, pa samim tim i bolju erekciju.

LUBENICA

Lubenica, ali i dinja sadrže velike količine antioksidanasa koji su izuzetno značajni. Takođe, naučnici su otkrili da lubenica sadrži materije koje na krvne sudove deluju slično kao vijagra i povećava seksualnu želju.

PARADAJZ

Paradajz je bogat likopenom koji, kako se pokazalo, smanjuje rizik od raka prostate, a zdrava prostata pomaže stvaranju kvalitetne sperme.

 

BOBIČASTO VOĆE

Borovnice, jagode, maline, brusnica sadrže najveću moguću koncentraciju antioksidanata koji se mogu naći u namirnicama. Takođe, bobičasto voće sprečava oštećenja arterija.

MAHUNARKE

Pasulj, grašak, boranija prvenstveno utiču na smanjenje holesterola. Takođe, visok pritisak, koji značajno utiče na potenciju, se snižava za 8 do 10 % ako redovno konzumirate samo pola šolje mahunarki dnevno.

OVAS

Vlakna koje sadrži ovas utiču na smanjenje nivoa lošeg holesterola.

DIVLJAČ ZA MIŠIĆE

Vegetarijanci slušajte: „ishrana bez mesa može smanjiti nivo testosterona oko 14%“, kaže Keruters. „ Nedostatak proteina pospešuje hormone koji utiču na smanjenje testosterona„ . Sa druge strane, ishrana koja obiluje proteinima iz govedine i jagnjetine isto tako nije dobra i loše utiče ana testosteron. Sredina je zlatna tako da budite umereni u konzumiranju mesa.

BANANE

Muškarci s čvrstom erekcijom imaju zdravo srce. Zato, jedite banane, zbog kalijuma, koji je dobar za vaše srce i cirkulaciju. Ukoliko ne volite banane, svoju dozu kalijuma pronađite u pomorandžama ili krompiru ispečenom s ljuskom.

NAR ZA POTENCIJU

Neki kažu da je to zabranjeno voće u Bibliji i da je Adam mogao da prođe mnogo gore. U istraživanjima se tvrdi da 47% impotentnih muškaraca je osetilo poboljšanje nakon svakodnevnog konzumiranja soka od nara. Ne treba vam zmija da vam kaže da je to odlično. 

GROŽĐE ZA AKTIVNIJE SPERMATOZOIDE

Jedite po grančicu grožđa dnevno i primetićete razliku. Njegova kožica sadrži resveratrol koji čini spermu jačom. Kineski naučnici su otkrili da 500 mg resveratrola, otprilike 5-10 zrna grožđa, je dovoljno da podigne nivo testosterona i poveća pokretljivost spermatozoida. 

TUNJEVINA ZA BOLJI SEKSUALNI ŽIVOT

Aroma tunjevine možda nije idealna za prvi sastanak, ali vitamin D iz nje jeste. Ovaj vitamin podiže nivo testosterona i do 90%, razbijajući materije koji loše utiču na libido, kaže studija sprovedena na Medicinskom fakultetu u Austriji.  

VINO

Vino, pogotovo crveno, predstavlja sjajan izvor antioksidansa rezveratrola, koji potpomaže širenje krvnih sudova. Dejstvo je baš kao kod vijagre. Ipak, ograničite se na jednu do dve čaše vina, jer previše alkohola može da izazove upravo suprotan efekat.

Ukoliko želite da probate i neke preparate za potenciju, to možete pogledati ovde – preparati za potenciju.

Ostavite odgovor